• Obračun klizne skale
  na klik…

  Dovoljno je napraviti troškovnik,
  stavkama dodati analize cijena,
  i kliknuti Obračun klizne skale…

  Po situacijama,
  za primjenu i u javnoj nabavi…
 • Prijelaz na EURO
  bez stresa…

  Dvojno iskazivanje Kn/EUR do 31.12.2022.
  Automatska konverzija iz Kn u EUR.
  Dvojno iskazivanje EUR/Kn do 31.12.2023.

  Vrijedi i za situacije:
  počnite u Kn, nastavite u EUR-ima…
 • Računi i situacije
  sada postaju
  e-računi i e-situacije

  Račune i situacije kreirajte
  automatski iz troškovnika kao i do sada.

  A onda ih na klik pošaljite na
  servis Fina e-račun za državu
  ili na drugi način bilo kojem naručitelju…
 • U dokumente se mogu unositi crteži i fotografije

  Pritom su podržani CAD formati
  (DWG, DXF, LCD)

  ali i fotografije i drugi formati
  (JPG, PNG, BMP, GIF, WMF, EMF…)
 • Podržan rad sa više dokumenata istovremeno

  Pritom dokumenti mogu biti jedan kraj drugog i drag/drop metodom prebacivati stavke iz jednog u drugi dokument.

  Zajedno sa kalkulacijama i dokaznicama…
 • Neke opcije sada i na tabletima i mobitelima

  S obzirom da su mobilni uređaji postali nezaobilazni, neke bitnije opcije dostupne su i na tim uređajima.

  Podržan je rad na svim bitnijim operativnim sustavima: iOS, Android, Windows…
 • Drag and drop stavaka iz baze podataka

  Za tvrtke koje same kreiraju troškovnike, to je najjednostavniji način za izradu troškovnika. Pritom se iz baze podataka automatski prenosi i kalkulacija.

  Na isti način iz baze se mogu prenositi i vrste/grupe radova, a rekapitulacije se kreiraju automatski.
 • Iz troškovnika se na klik može izlistati inicijalni gantogram

  Pritom se vremensko planiranje može vršiti po vrstama/grupama radova ili po stavkama.

  A po svakoj ispostavljenoj situaciji, u gantogramu se može vidjeti postotak izvršenja kao i višeradnje/rezerve po stavkama.
 • Građevinski dnevnik u PDF formatu se može kreirati automatski

  Popunjavati se može bilo gdje
  korištenjem običnog i besplatnog PDF preglednika

  Korisnici programa adriakod mogu ga
  kreirati sami,
  a ostali ga mogu naručiti od nas
  ako im je to dovoljno.

Zašto trebate AdriaKOD

Adriakod je jedan od najstarijih, te svakako najdugovječniji građevinski sotware u Hrvatskoj. Uskoro 30godišnjak rastao je s vremenom i prilagođavao se modernim tehnologijama. Svakom inženjeru je danas najbolji prijatelj, prva pomoć i najvrjedniji alat. Donosimo Vam 5 točaka zašto je baš Adriakod software za graditeljstvo najbolji izbor:

1. Software za graditeljstvo koji pomaže u najtežim poslovima

Dok su mnogi troškovnike već s pojavom računala izrađivali u brojnim alatima poput Excela, “prljavi” dio papirnatog građevinskog posla odrađivao se ručno. Revoluciju na tržištu donio je Adriakod software za graditeljstvo još pred 20tak godina. Građevinske knjige u digitalnom obliku, koje prate građevinski dnevnici, situacije, te brojni drugi elementi građevinskog poslovanja uz neograničeno veliku bazu podataka.

Listove građevinske knjige možete kreirati na više načina:

 • Za manje zahtjevne korisnike, za svaku stavku troškovnika, program će iscrtati list građevinske knjige na praznom papiru s opisom stavke u glavi.
 • Zahtjevniji korisnici mogu napraviti kompletnu dokaznicu uz automatsko ažuriranje vrijednosti i pritom, po potrebi, koristiti i složene matematičke formule. Po završetku, klik miša dovoljan je da se količina iz dokaznice prenese u situaciju.
 • Još zahtjevniji korisnici mogu napraviti dokaznice kroz web aplikaciju na računalu ili na mobitelu ili tabletu, importirati je u izvorni troškovnik i na klik izlistati gotove listove građevinske knjige i situaciju.
 • Po potrebi, građevinskoj knjizi se može dodati crtež ili fotografija ili doraditi opisno
 • Napredniji korisnici mogu koristi macro procedure, kojima se rad na učestalim tipovima dokaznica koje se ponavljaju može drastično ubrzati.
 • Kad su svi listovi građevinske knjige gotovi, automatski je gotova i situacija, te se u paketu ili pojedinačno, sa ili bez situacije, mogu isprintati ili eksportirati u PDF sa bookmark strukturom (primjer dokumenta sa listovima građevinske knjige u PDF-u).

Sukladno Pravilniku (NN 111/14 i 107/15) sada se i građevinski dnevnik može voditi u elektroničkom obliku.

Stoga korisnici programa adriakod mogu kreirati obrazac građevinskog dnevnika u PDF formatu i zatim popunjavati isti u PDF pregledniku – dovoljan je Adobe Acrobat Reader (besplatan je, postoji na gotovo svakom računalu, a postoje i verzije za android, ios, linux).

Situacija po svojoj prirodi predstavlja troškovnik i sve što je opisano pod naslovom Troškovnik, vrijedi i za situacije.

Razlika je u tome što za situacije program automatski:

 • Kreira prednju stranicu koja zadovoljava propisanu fiskalnu formu.
 • Pročita podatke o vrijednosti radova po ugovoru, po prethodnoj situaciji i unosi ih u aktivnu situaciju.
 • Pročita podatke o objektu, naručitelju, izvođaču, nadzoru i unosi ih u aktivnu situaciju.
 • Omogućuje unos plaćenih iznosa i vrši obračun plaćanja.
 • Vrši obračun poreza na dodanu vrijednost (ako ste obveznik PDV-a).

2. Jedan korak naprijed, bez dva nazad

Glomaznost građevinskog poslovanja često je zamka u koju upadnu autori softwarea za građevinu. Adriakod je tu napravio korak naprijed, bez da korisnici za svaku radnju moraju napraviti i dva nazad.

Drag&drop (povuci i spusti) sustav omogućuje brz i jednostavan rad, te uštedu vremena krajnjem korisniku. Računanje jednostavnih i kompleksnih formula radi unutar jedne ćelije svakog dokumenta, te korisniku omogućuje rad bez dodatnog kalkulatora. Import&export dokumenata za brži rad s kooperantima i klijentima. Nema potrebe za prepisivanjem dokumenata kod unošenja vaših starih ili troškovnika kooperanata. Vaše ponude također možete slati u editabilnom pdf formatu vašim klijentima ili poslovnim partnerima.

A to su tek neki od mnogim primjera kako Adriakod radi za Vas i uvijek se trudi biti korak ispred.

Paketi prilagođeni tipovima poslovanja

3. Šifre bye bye

Nema unošenja šifara za svaku stavku iz baze podataka. Već prije spomenutim drag&drop sustavom jednostavno unosite stavke iz baze. Stavke pretražujete prema nazivu ili već zadanom filteru, te tako štedite dragocjeno vrijeme. Osim građevinskih stavki za izradu troškovnika, u bazi se nalaze i nazivi, adrese, naslovi, fraze i brojne druge stavke koje jednom unesene u bazi ostaju zauvijek dostupne na jedan klik. Drag&drop metodom također možete jednostavno nove stavke iz troškovnika ubaciti u bazu gdje automatski ostaju snimljene.

Adriakod je građevinski software koji štedi vaše vrijeme, omogućuje jednostavan rad s kompleksnim elementima poslovanja, te na nekoliko razina brine o stvarima koje ste radili ranije, da bi Vam bilo lakše kasnije.

4. WYSIWYG editor

WYSIWYG je skraćenica engleske složenice What You See IWhat You Get i koristi se u računalstvu za opisivanje sustava ili programa koji vjerno prikazuje završni proizvod tijekom njegovom pripravljanja. Koristeći Adriakod software za graditeljstvo ne morate brinuti kako će Vaš dokument izgledati na papiru ili prilikom slanja dokumenta elektroničkim putem. U svakom trenutku na ekranu vidite dokument koji vjerno prikazuje Vaš završni proizvod.

5. Software za graditeljstvo koji ide u korak s vremenom

Kako tehnologija napreduje, tako se poslovanje sve više digitalizira. Adriakod software za graditeljstvo ne kasni za modernim trendovima, trudi se biti u korak s promjenama, ako ne i korak ispred. Digitalni potpis polako postaje standard u poslovanju. Na tisuće dokumenata je već potpisano digitalnim potpisima korisnika Adriakoda. E-računi su sastavni dio ovog građevinskog softwarea, te korisnici Adriakod od prvog dana posluju s E-računima bez potrebe za dodatnim programskim alatima. Jednostavno dodavanje skica, fotografija, Autocad crteža ili drugih oblika dodataka Vašim dokumentima vrijedna je pomoć starim korisnicima, a svakako i vrijedno saznanje budućim.

!! NOVO !! 2D Barkod pri izradi računa omogućuje vašim klijentima jednostavno plaćanje računa skeniranjem.

Kontaktirajte nas za više informacija ili posjetite na društvenima mrežama.